+36 30 7-333-666

Dugulás eszközei

Lefolyó dugulásának elhárítása

Lefolyó dugulásának elhárítása

 

A lefolyók dugulása mindig komoly probléma volt a háztartásokban, pedig egy kis elővigyázatossággal ez nem jelenthet akadályt. A fürdőkád, a mosdókagyló és a zuhanyzó lefolyója is eldugulhat. Ennek leggyakoribb okai a hajszálak elakadása, vagy a különböző tisztálkodási eszközök lefolyóban való megtapadása. A konyhában és a fürdőszobában egyaránt megtalálható a legnagyobb kárt okozó vízkő.

 

A konyhában az ételmaradékok, zsírok és olajok okozhatnak eldugulást. Az alábbi házi praktikák segítségével nem lesz szüksége szerelőkre, de még drága vegyszerekre sem, amelyek károsítják az egészséget. A legjobb megelőzni a bajt, és nem utána cselekedni, de a kisebb elakadások karbantartását mindenki elvégezheti saját otthonában. A következő módszerek rendkívül hatékonyak és kíméletesek a pénztárcákhoz:

 

 1. Egyszerű konyhasóval történő tisztítás

 

Szükséges:

 • 2 pohár háztartási ecet
 • ½ pohár konyhasó

 

Tisztítás folyamata:

 

Forralja fel az ecetet! Először a konyhasót majd másodszor az ecetet öntse az eldugult lefolyóba! Az ecet, tömény tulajdonsága miatt eltávolítja, elmarja a kellemetlen szennyeződést, de fontos, hogy ezután forró és hideg vízzel is leöblítse a tisztítandó területet.

 

 1. A dugulás elhárítása szódabikarbónával

 

Szükséges:

 • 5-6 evőkanálnyi szódabikarbóna
 • 2 liter víz

 

Tisztítás folyamata:

 

Öntse a szódabikarbónát a vízbe! Az így keletkezett keveréket forralja fel, majd juttassa a lefolyóba. A szennyeződés fel fog oldódni. Elővigyázatosság szempontjából nyugodtan megismételhetjük a folyamatot havonta, mert nem fogja elmarni a lefolyót. A vízkő ellen rendkívül hasznos!

 

 

A mellékhelység dugulása mindenki számára egy rémálom. Nagyon fontos a rendszeres tisztítás, mert ez már komolyabb, mint egy mosdókagyló eldugulása. Persze a legtöbb ember otthonában található pumpa legtöbbször segít a kisebb elakadások karbantartásában. A probléma az, hogy nem mindig. Természetesen erre is van megoldás!

 1. Trisó

Szükséges:

 • egy palack trisó
 • forrásban lévő víz (1,5-2 liter)

Tisztítás folyamata:

Öntse a trisót a lefolyóba, majd 12-15 perc múlva öntse bele a forrásban lévő vizet! Remélhetőleg a kisebb dugulásokat fel fogja oldani.

Sajnos semmilyen módszer sem tökéletes, így előfordulhat, hogy más módszereket kell bevetni. Ennek következménye, hogy kicsit több pénzbe fog kerülni a megoldás. Ma már vannak környezetbarát porok, granulátumok, de még folyadékok is! Az efféle szerekből is lehet kapni olcsókat.

Ezek a legegyszerűbb és legolcsóbb módjai a dugulás elhárításának. Szűrőt is lehet venni a lefolyókhoz, de ez csak a hajszálak és szilárd anyagok ellen nyújt megfelelő védelmet. Legyen mindig elővigyázatos, és előzze meg egyszerűen a háztartási problémát, az eldugulást.

Duguláselhárító tisztító fejek

Duguláselhárításhoz és a megfelelő csatornatisztításhoz éppen olyan ellengethetetlen eszkö mint a spirál vagy a gép Duguláselhárító tisztító fej Nagyon sok fajtája van ezt az oldalt azért hoztam létre hogy néhányat bemutassak .

16 mm Egyenes tisztítófej   Kiválóan alkalmazható kosseb átmérőjű csövek tisztítására, Mosogató duguláselhárítás, padlóösszefolyó vagy egyéb kisebb csövek esetében

 Buzogány tisztítófej 16mm Ez 50mm csővezetékek teljes keresztmetszetét át takarítja és akár ha szükséges vízkőtelenúti a lánc ugy veri le a cső belső faláról a szennyeződést hogy a cső nem sérül.

 

Visszahúzó fejHogy ha csővezetékbe beszorult a rongy ez a fej tökéletesen húzza vissza belőle.

 

 

 

Duguláselhárítás azonnal

duguláselhárítás azonnal

A legegyszerűbb megoldás ilyenkor valamelyik lefolyótisztítót beleönteni este, mert éjszaka nem engedünk vizet rá, így reggelre kifejti áldásos hatását és a lefolyó, lefolyik. Ha ez sem használ, akkor, sajnos szét kell szedni, és ki kell mosni.

06-30-687-3000 azonnal.

Szolgáltatásaink:

Dugulás eszközei

Dugulás elhárítás eszközei :

Lefolyóvezeték rendszerek dugulás elhárítása, épületen belül és kívül, falbontás nélkül

 1. Mosdó,
 2. mosogató,
 3. padló összefolyó,
 4. WC, dugulás elhárítása vegyszerrel,
 5. géppel vagy nagynyomású technikával

 Wc dugulás elhárítási szolgáltatások Budapesten 1 órán belül

Dugulás elhárításra van szüksége?

A csatornatisztítás sok esetben nem a legegyszerűbb feladat az épületgépészeti munkák közül.

Duguláselhárítás Fajtái

 1. vízsugaras (magasnyomású – womás csatorna tisztítás)
 2. spirálos Csatorna tisztítás, Cső görényezés a leg gyakoribb
 3. Mindkettőben megvan a károkozás veszélye.
 4. A cső bontása és cseréje lehet.