+36 30 7-333-666

Duguláselhárítás 22 kerület

Lefolyó duguláselhárítás 22 kerületben 1 órán belül NON-STOP

Mióta megjelentek a kádak, mosogatók, kagylók, azóta jelentenek gondot ezek lefolyóinak dugulása.  Nagyon idegesítő tud lenni, ha a reggeli sietségben éppen egy eldugult lefolyóval találjuk szembe magunkat. Ez felboríthatja egész napunkat. Azonban, mint sok minden mást, ezt is el lehet kerülni egy kis elővigyázatossággal, illetve odafigyeléssel.

 

Megelőzés:

 

Nagyon fontos először leszögezni, hogy a szűrő használata csak abban az esetben lényeges, hogy ha olyan anyagok  juthatnak a lefolyóba, amelyek elakadhatnak ott. Ellenkező esetben teljesen felesleges, sőt úgy a víz nem tudja kimosni rendesen a lefolyót.

 

  • Ha a sütőolajt lefolyón öntjük le, akkor célszerű hideg vízzel felhígítani, mert könnyen dugulást okozhat a forró olaj.

 

  • Ezek az óvintézkedések mellett még havonta egy lábas forró vizet érdemes leönteni a lefolyónkon, hogy feloldja az ott leragadt zsírt, illetve hulladékokat.

 

  • Vannak sajnos esetek, amikor mindezek ellenére is bekövetkezik a baj. Erre az esetre vannak házi praktikák, amivel időt, illetve pénzt is megspórolhatunk magunknak.

 

Duguláselhárítás 22 kerület Elhárítás éppen olyan fontos:

 

A szódabikarbóna egy nagyon sokoldalú, és hasznos anyag. Használják ételízesítésre is. Ezzel együtt nagyon jól alkalmazható eldugult lefolyók tisztításánál. Használata nagyon egyszerű; forró vízben pár evőkanálnyit kell feloldani, majd a lefolyóba önteni. Nagy segítségünkre lehetnek még bizonyos kombinációk. Úgy, mint például az ecet-szódabikarbóna. Ha sürgősen akarjuk elhárítani a problémát, és nincsen éppen otthon szódabikarbóna, akkor sütőpor is megteszi, viszont ebből dupla annyi adagot kell felhasználnunk. A makacsabb dugulások elhárítása érdekében hasznos lehet a szódabikarbóna–ecet–só hármast használni. Emellett a boltban kapható trisó is nagy segítségünkre lehet.

 

Az üzletekben vásárolható lefolyótisztítókat is alkalmazhatjuk, azonban létezik egy sokkal kímélőbb szer, nevezetesen a bórax. Ez az anyag veszélyes lehet az emberi bőrre, így oda kell figyelni használatakor. Ajánlott ilyenkor egy tölcséren keresztül a lefolyóba juttatni a bóraxot.

 

Ha mindezek nem segítettek, akkor viszont már nagyobb baj lehet. Olyankor célszerű egy szakembert felkeresni, mert ha elkezdjük önmagunk kinyitni a lefolyókat, akkor akár nagyobb kárt is okozhatunk. Törődjünk bele, hogy mindenhez mi sem érthetünk, és adjuk át a terepet egy hozzá értő szakembernek!