+36 30 7-333-666

Duguláselhárítás otthon

Kád duguláselhárítás házilag otthon

Kád duguláselhárítás házilag otthon Garanciát vállalnak a cégek a dugulás elhárítására

 

 

A kád és a zuhanyzó eldugulása többnyire a lefolyón át távozó hajszálak és más szennyeződések miatt következik be. Ennek elkerüléséért sokat tehetünk, ha figyelünk ezek tisztaságára, naponta kiszedjük a hajszálakat, vagy külön műanyag szűrőt is tehetünk a lefolyó bejáratára, amit egyszerűen ki lehet venni, és egy mozdulattal eltávolíthatóak róla a szennyeződések, amiket felfogott.

 Kád duguláselhárítás házilag otthon 06-30-7-333-666 ha nem boldogul

Ha viszont ezt elhagytuk, és a kád dugulása bekövetkezett, még mindig segíthetünk a dolgon házilag. Lefolyótisztító szert kell önteni a lefolyóba, majd otthagyni egy éjszakára, reggel pedig egy nagy vödör forró vízzel leöblíteni. Ezután próbálkozhatunk vízsugárral, eközben érdemes a kád túlfolyóját addig hermetikusan befogni, hogy a fellépő túlnyomás hatásosabb legyen. Megpróbálhatjuk a vécépumpát is segítségül hívni, ha nem makacs a dugulás, akár ez is megoldhatja a gondot. A lefolyó szétszedésével ne próbálkozzunk, ehhez hívjunk szakembert, illetve ha súlyos a gond, akkor sem érdemes ezt a lépést kikerülni, a cégek többsége ma már azonnal, falbontás nélkül megoldja a gondot, ráadásul garanciát is vállalnak a munkára.

 Kád duguláselhárítás házilag otthon akár a zuhany is szóba jöhet

A zuhanytálcánál próbálkozhatunk ugyanezzel a módszerrel, de ugyanúgy érvényes a szabály, hogy semmiképpen ne szedjük szét a lefolyócsonkot, esetleg pumpával próbálkozhatunk még, de ha nem sikerül ezekkel a módszerekkel megoldani a problémát, mindenképpen hívjunk szakembert. Az otthoni módszerek nem mindig biztosak, de egy próbát mindenképpen megérnek, hátha megúszhatjuk olcsóbban.

 

 

Kád duguláselhárítás házilag

Mosogató duguláselhárítás otthon

Mosogató duguláselhárítás  otthon Magunk is elháríthatjuk a mosogató dugulását

 

 

A mosogató eldugulása nem ritka esemény egy háztartásban, ami érthető is, hiszen talán a mosogatót éri a legtöbb szennyeződés: ebben mosogatjuk el a szennyes edényeket, ebből adódóan rengeteg ételmaradék és zsír rakódik le a csövekben, ami könnyen vezet duguláshoz. A probléma esetenként könnyen megoldható, ha viszont súlyosabb a helyzet, kénytelenek lehetünk szakembert hívni a dugulás elhárítása érdekében. Mielőtt azonban ezt megtennénk, számos lehetőséggel próbálkozhatunk otthon is, ami azonnali megoldást jelenthet.

 

Az egyik ilyen otthoni praktika a vécépumpa használata, ami nem csak a toalett dugulásának elhárítására alkalmas, használhatjuk a mosdó, mosogató, kád esetén jelentkező dugulás elhárítására is. A mosogatót engedjük teli vízzel, a pumpát pedig helyezzük a lefolyó nyílására és mozgassuk föl-le, így vákuum keletkezik, és ha nem túl makacs a dugulás, akkor a vákuum kimozdíthatja a helyéről. Ezután nagy nyomással leöblíthetjük.

 

Ha ez kudarcot vallott, még mindig próbálkozhatunk a csőgörénnyel, aminek használata igen könnyű: be kell vezetni a csőgörény villás végét a lefolyócsőbe és lassan tolni előre, közben a hajtókart folyamatosan tekerni. A csőgörény villás részére felakad a dugulást okozó szennyeződés, és ahogy halad előre, a villák folyamatosan leválasztják a cső faláról az odatapadt szennyeződéseket.

 

Ha a csőgörény is kudarcot vall, próbálkozhatunk még lefolyótisztító vegyszerekkel is, azonban fontos, hogy ezekből nem szabad egyszerre többet használni. A vegyszert a lefolyóba öntve hagyjuk állni éjszakára, majd reggel forró vízzel meg kell próbálni leöblíteni. Az otthoni módszerek nagy előnye, hogy ha sikerrel járunk, kevés pénzből, falbontás nélkül tudjuk elhárítani a dugulást, így egy próbát mindenképpen megérnek.

 

 

Mosogató duguláselhárítás otthon

Wc duguláselhárítás otthon

 Wc duguláselhárítás otthon Nehéz házilag elhárítani a vécé dugulását

 

 

A vécé eldugulása nem ritka jelenség, ráadásul az egyik leggusztustalanabb és egyben a legmakacsabb fajtája a dugulásoknak. Elhárítása nem könnyű feladat, otthon csak alap módszerekkel érdemes próbálkozni, ha bontás nélkül akarjuk megúszni a dolgot. Mielőtt azonban kihívnánk a duguláselhárító szakembert, érdemes megpróbálkozni a saját magunk által ismert praktikákkal.

 Wc duguláselhárítás otthon Nehéz házilag elhárítani a vécé dugulását     A vécé eldugulása

A vécé többnyire azért dugul el, mert beleesik valami, amit aztán véletlenül lehúzunk, és elakad a kanyargós csőben.  Kívülről piszkálni valamilyen eszközzel nem érdemes, mert ahelyett, hogy kijönne, még mélyebbre tolhatjuk az elakadt tárgyat a kanyargós csőben. Megoldást a vécépumpa jelenthet: a vécét teliengedjük vízzel, és a pumpa gyors föl-le mozgatásával megpróbálunk vákuumot képezni. Ha szerencsénk van, a keletkezett vákuum kihúzza a vécébe esett tárgyat, ami a dugulást okozza. Ha nincs szerencsénk, hívhatunk szakembert is, akik azonnali segítséget nyújthat, az elvégzett munka pedig garanciális, nem kell attól tartanunk, hogy valamit elrontanak, és kétszer fizethetünk.

 Wc duguláselhárítás otthon Nehéz házilag elhárítani a vécé dugulását

Ha mindkét módszer kudarcot vall, sajnos elkerülhetetlen a szakember segítségül hívása, mielőtt esetleg valamilyen kárt okoznánk, vagy még többet rontanánk a helyzeten. Ha tényleg nagy a dugulás, előfordulhat, hogy a szakember kénytelen lesz megbontani a vécécsészét, így ezzel az esetleges plusz költséggel nem árt, ha előre számolunk, de ennek kicsi a valószínűsége, csak a legritkább esetekben fordul elő, hogy erre szükség lenne.

 

 

Wc duguláselhárítás házilag

Lefolyó duguláselhárítás házilag otthon

Nem kell tartani a szakembertől dugulás esetén

 

A kádak, mosdók, mosogatók lefolyói gyakran dugulnak el a beléjük került, majd a csőre tapadt különböző szennyeződések miatt. Ha a gond nem túl súlyos, meg tudjuk oldani a problémát házilag, és nem kell szakembert hívnunk. Az otthoni kísérletezés előnye lehet, hogy azonnali megoldást nyújthat, és számos módszer létezik, amivel próbálkozhatunk, mielőtt egy erre szakosodott céget keresünk fel a problémával. Nem biztos, hogy használni a házi praktikák, de egy próbát megérnek.

 

Első lépésben ellenőrizzük, hogy a lefolyó bejáratát fedő szűrőre nem akadt-e fel túl sok szennyeződés, ami akadályozhatja a víz lefolyását. Könnyen lehet, hogy ez kívülről nem is látszik, például ha néhány hosszú hajszálon függ egy összetapadt gumó. Ha a felső szűrő tiszta, ellenőriznünk kell a szifon tisztaságát. Amennyiben ezen nincs szennyeződés, segítségül hívhatjuk a lefolyótisztítót is: egy éjszakára öntsünk belőle a lefolyóba, hagyjuk állni reggelig, majd forró vízzel öntsük le. Ha a dugulás nem túl makacs, ezzel a módszerrel általában megoldható a probléma, ha viszont kicsit súlyosabb a gond, még megpróbálhatunk esetleg egy pohár trisót önteni a lefolyóba egy éjszakára.

 

Segíthet nyújthat a slag, amit bevezethetünk a lefolyóba, és nagy nyomással vizet engedhetünk bele, hatékonyabb lehet azonban a csőgörény, amit bármelyik barkácsboltban be tudunk szerezni. Ha azonban így sem sikerül megoldani a problémát, hívjunk szakembert, aki azonnali segítséget nyújthat. Előzetesen tájékozódhatunk, hogy az elvégzett munka garanciális-e, érdemes olyan céget választani, ahol ezt vállalják. Nem kell félnünk a falbontástól, ma már a legtöbb esetben enélkül is megoldható a gond.

 

 

Lefolyó duguláselhárítás házilag