+36 30 7-333-666

Lefolyó duguláselhárítás házilag otthon

Nem kell tartani a szakembertől dugulás esetén

 

A kádak, mosdók, mosogatók lefolyói gyakran dugulnak el a beléjük került, majd a csőre tapadt különböző szennyeződések miatt. Ha a gond nem túl súlyos, meg tudjuk oldani a problémát házilag, és nem kell szakembert hívnunk. Az otthoni kísérletezés előnye lehet, hogy azonnali megoldást nyújthat, és számos módszer létezik, amivel próbálkozhatunk, mielőtt egy erre szakosodott céget keresünk fel a problémával. Nem biztos, hogy használni a házi praktikák, de egy próbát megérnek.

 

Első lépésben ellenőrizzük, hogy a lefolyó bejáratát fedő szűrőre nem akadt-e fel túl sok szennyeződés, ami akadályozhatja a víz lefolyását. Könnyen lehet, hogy ez kívülről nem is látszik, például ha néhány hosszú hajszálon függ egy összetapadt gumó. Ha a felső szűrő tiszta, ellenőriznünk kell a szifon tisztaságát. Amennyiben ezen nincs szennyeződés, segítségül hívhatjuk a lefolyótisztítót is: egy éjszakára öntsünk belőle a lefolyóba, hagyjuk állni reggelig, majd forró vízzel öntsük le. Ha a dugulás nem túl makacs, ezzel a módszerrel általában megoldható a probléma, ha viszont kicsit súlyosabb a gond, még megpróbálhatunk esetleg egy pohár trisót önteni a lefolyóba egy éjszakára.

 

Segíthet nyújthat a slag, amit bevezethetünk a lefolyóba, és nagy nyomással vizet engedhetünk bele, hatékonyabb lehet azonban a csőgörény, amit bármelyik barkácsboltban be tudunk szerezni. Ha azonban így sem sikerül megoldani a problémát, hívjunk szakembert, aki azonnali segítséget nyújthat. Előzetesen tájékozódhatunk, hogy az elvégzett munka garanciális-e, érdemes olyan céget választani, ahol ezt vállalják. Nem kell félnünk a falbontástól, ma már a legtöbb esetben enélkül is megoldható a gond.

 

 

Lefolyó duguláselhárítás házilag