+36 30 7-333-666

Mosogató duguláselhárítás otthon

Mosogató duguláselhárítás  otthon Magunk is elháríthatjuk a mosogató dugulását

 

 

A mosogató eldugulása nem ritka esemény egy háztartásban, ami érthető is, hiszen talán a mosogatót éri a legtöbb szennyeződés: ebben mosogatjuk el a szennyes edényeket, ebből adódóan rengeteg ételmaradék és zsír rakódik le a csövekben, ami könnyen vezet duguláshoz. A probléma esetenként könnyen megoldható, ha viszont súlyosabb a helyzet, kénytelenek lehetünk szakembert hívni a dugulás elhárítása érdekében. Mielőtt azonban ezt megtennénk, számos lehetőséggel próbálkozhatunk otthon is, ami azonnali megoldást jelenthet.

 

Az egyik ilyen otthoni praktika a vécépumpa használata, ami nem csak a toalett dugulásának elhárítására alkalmas, használhatjuk a mosdó, mosogató, kád esetén jelentkező dugulás elhárítására is. A mosogatót engedjük teli vízzel, a pumpát pedig helyezzük a lefolyó nyílására és mozgassuk föl-le, így vákuum keletkezik, és ha nem túl makacs a dugulás, akkor a vákuum kimozdíthatja a helyéről. Ezután nagy nyomással leöblíthetjük.

 

Ha ez kudarcot vallott, még mindig próbálkozhatunk a csőgörénnyel, aminek használata igen könnyű: be kell vezetni a csőgörény villás végét a lefolyócsőbe és lassan tolni előre, közben a hajtókart folyamatosan tekerni. A csőgörény villás részére felakad a dugulást okozó szennyeződés, és ahogy halad előre, a villák folyamatosan leválasztják a cső faláról az odatapadt szennyeződéseket.

 

Ha a csőgörény is kudarcot vall, próbálkozhatunk még lefolyótisztító vegyszerekkel is, azonban fontos, hogy ezekből nem szabad egyszerre többet használni. A vegyszert a lefolyóba öntve hagyjuk állni éjszakára, majd reggel forró vízzel meg kell próbálni leöblíteni. Az otthoni módszerek nagy előnye, hogy ha sikerrel járunk, kevés pénzből, falbontás nélkül tudjuk elhárítani a dugulást, így egy próbát mindenképpen megérnek.

 

 

Mosogató duguláselhárítás otthon