+36 30 7-333-666

Nyomvonal meghatározás

Nyomvonal meghatározás, keresés.

A föld alatt vagy a falban futó kábelek, vezetékek megtalálását vállaljuk !

Évek alatt elfelejtődik, merre is futnak pontosan a csövek, vezetékek. Meghibásodás esetén különösen fontos tudni, hol keressünk.

Mikor jön szóba a nyomvonal meghatározás?
 
  • Sérült vezeték van a telken, nem lehet tudni, merre van a hibafelásás, burkolat felszedés, falbontás nélkül kell meghatározni a hiba helyét ha a kamerás keresés nem hozott eredményt. faültetés, kerti melléképület építése előtt célszerű tudni, merre mennek a csövek, a vízvezeték vagy a gázvezeték a földben
Mire képes a nyomvonal kereső berendezés?

  • Bármilyen fém, műanyag, beton, stb. cső, feszültség alatti vagy feszültség mentesített kábel nyomvonalkeresését, hibahely meghatározását vállaljuk garanciával akár 10cm pontossággal!
  • Nyomvonal kereső berendezésünk: C.Scope Cable Avoidance Tool XD (angol nyomvonalkereső berendezés).

 

  • A készülék akkumulátorral működik így nincs szükségünk áramellátásra.
Hogyan működik a nyomvonal kereső?
 
  • A szondát mely egy jelet ad ki önmagából egy betoló rúd segítségével a csőben eltoljuk a sérült szakaszig, (ezt a műveletet csőkamerás felügyelet mellett végezzük) és a kereső berendezéssel a padozaton, földön, betonon stb. keresztül megkeressük, 4m mélységben akár 10cm pontossággal (hibahely meghatározás).
  • Szonda nélkül Egy jelszállító kábelt (berudaló szárat) beengedünk a csatornába, melyre egy adó készülék segítségével elektromos jelet kapcsolunk. Így a keresőműszer ezen jel befogásával meghatározza berudalónk és ez által a csatornánk, csövünk helyzetét, nyomvonalát 3-4m mélységben akár 10cm pontossággal(nyomvonal keresés, ill. nyomvonal meghatározás). Készülékünk sokoldalúságának köszönhetően alkalmazható berudaló nélkül is, csatorna fedlapok, fém csövek, általában fém tárgyak keresésére
  • Elektromos kábelek felkutatásánál, az elektromos kábel által gerjesztett jel alapján tudjuk a földben vagy falban futó vezetékek nyomvonalát megkeresni, ez alapján számítható ki a vezeték holléte.

Szolgáltatásaink: