+36 30 7-333-666

Wc duguláselhárítás otthon

 Wc duguláselhárítás otthon Nehéz házilag elhárítani a vécé dugulását

 

 

A vécé eldugulása nem ritka jelenség, ráadásul az egyik leggusztustalanabb és egyben a legmakacsabb fajtája a dugulásoknak. Elhárítása nem könnyű feladat, otthon csak alap módszerekkel érdemes próbálkozni, ha bontás nélkül akarjuk megúszni a dolgot. Mielőtt azonban kihívnánk a duguláselhárító szakembert, érdemes megpróbálkozni a saját magunk által ismert praktikákkal.

 Wc duguláselhárítás otthon Nehéz házilag elhárítani a vécé dugulását     A vécé eldugulása

A vécé többnyire azért dugul el, mert beleesik valami, amit aztán véletlenül lehúzunk, és elakad a kanyargós csőben.  Kívülről piszkálni valamilyen eszközzel nem érdemes, mert ahelyett, hogy kijönne, még mélyebbre tolhatjuk az elakadt tárgyat a kanyargós csőben. Megoldást a vécépumpa jelenthet: a vécét teliengedjük vízzel, és a pumpa gyors föl-le mozgatásával megpróbálunk vákuumot képezni. Ha szerencsénk van, a keletkezett vákuum kihúzza a vécébe esett tárgyat, ami a dugulást okozza. Ha nincs szerencsénk, hívhatunk szakembert is, akik azonnali segítséget nyújthat, az elvégzett munka pedig garanciális, nem kell attól tartanunk, hogy valamit elrontanak, és kétszer fizethetünk.

 Wc duguláselhárítás otthon Nehéz házilag elhárítani a vécé dugulását

Ha mindkét módszer kudarcot vall, sajnos elkerülhetetlen a szakember segítségül hívása, mielőtt esetleg valamilyen kárt okoznánk, vagy még többet rontanánk a helyzeten. Ha tényleg nagy a dugulás, előfordulhat, hogy a szakember kénytelen lesz megbontani a vécécsészét, így ezzel az esetleges plusz költséggel nem árt, ha előre számolunk, de ennek kicsi a valószínűsége, csak a legritkább esetekben fordul elő, hogy erre szükség lenne.

 

 

Wc duguláselhárítás házilag